-

Tuffes sår blev vränt förra torsdagen, så nu hoppas man bara på att det ska börja läka ihop oxå! Tog idag en redig klump med kalkpasta på så det ska torka lite nu så det inte rinner så mkt, ser inte så värst trevligt ut!
Hade med min valpen i stallet & mamma var med & skulle testa rida igen, min syrra testade i söndags, men tog vanligt träns så hon inte kunde vara så hård i munnen, men det var kört! Så mamma fick rida på Pelham med dubbla tyglar (tkr det är bäst på honom, då kan man släppa lite på stånget om han är fin, och samt ta mer om det skulle behövas), & det gick kanon. Jag red självklart innan så han fick ridas av lite. Han blir lätt hängig på bettet så man får rida ganska mycket med magen för att hållas kvar på plats, annars blir det bara en dragkamp. Men mamma skötte det riktigt bra!

Tog Perra direkt efter oxå, kändes ganska trött. Kanske träningsvärk. Eller inte trött i huvudet, men han kändes seg. Så red inte så länge. Verkar som att han lär sig lätt iaf!

Tog kort på min sadel, fler bilder & får hoppas att den blir såld så jag kan köpa ny!

Där var han, utan mig på ryggen igen..

Igår när jag kom till stallet så mockade jag & fixade allt direkt så jag hade det gjort. Tog sedan Amex och tänkte rida en snabbis bara för att känna av honom.
Stod massa läskiga hinder, med vatten matta osv så blev lite annan socialträning med. Som vanligt var vi själva i ridhuset med.

När jag skulle hoppa upp på honom så satte jag bara i tån i stigbygeln och sen var han borta. Jag vet ärligt inte hur det hände eller vad som hände haha. Jag stog kvar på samma ställe i alla fall & funderade på vad han höll på med. Rosie såg mig (eller rättare sagt, Amex, utan mig) så hon sprang ner & sen såg hon att han stod stilla så då hörde hon att jag skrattade, så hon förstod att inget hade hänt.
Skönt när man vet att det är folk i stallet jämt när man håller på med unghästar!

Longerade honom efter det, kände att han behövde nog det. & jag hade rätt. Återigen så stod Rosie där uppe & skrattade när hon såg Amex bralla loss, tror hon tyckte det var smart att longera innan ;)
Satte mig upp sen & red förbi & mellan alla hinder. Lite läskigt var det men han klarade det fint. Pigg fortfarande men helt okej.

Tog & tvättade Tuffe's sår för det såg inge vidare ut, skulle hoppat med Malin idag men jag vågade inte chansa. Ringde ut Göran Ström för att få en annan åsikt om det hela & vi får bränna bort allt helt enkelt, men först med Lotagen som kommer typ "etsa" bort hans svallkött på benet, för det kommer aldrig läka annars. Skinnet kan inte växa i uppförsbacke.

Red honom ganska länge, & han är ju bara för underbar! Han & Jag passar nog ganska bra ihop, synd att han inte är yngre bara. Men snart är vi nog ute & tävlar igen!


RSS 2.0